Hakkımızda

Hakkımızda

Yeni Teknoloji: “ Panel Monoliti”
DAHİR İNŞAAT kaliteli konut ve kentsel dönüşüm projelerinin hızlı inşaatı için yeni ve orijinal bir teknoloji geliştirmiştir.
Sistemin temeli yeni üniversal duvar paneline dayalıdır. Teknolojimiz monolit ve bina parçalarının fabrika üretiminin avantajları birleştirir.
Çözümün yeniliği panelin aynı zamanda hem duvar hem de destekleyici kolon olmasındadır. Kolon panelin içinde gömülmüştür. Bu amaçla panel üretilirken kolon için özel bir boşluk bırakılır. Şantiyede panel bu boşluk aracılığı ile kolonun çelik donatına giydirilir ve çelik donatlı boşluk betonla doldurulur. Kolonun panelde gömüldüğü bu işlem sonunda tam anlamıyla monolit konstrüksiyon ortaya çıkar. Paneller düzgün hatlı kenarlara sahip olmaları sayesinde birbirine sıkıntısız bir şekilde yapıştırıcı ile bağlanır, sonuç olarak hatasız ve tamamen pürüzsüz yüzeyler oluşur.
Panelin genişliği 1700 mm olup, panel yüksekliği ise projelerin kat yüksekliğine bağlı olarak değişebilir: 3100, 2700, 2500 mm.
Monolit yapı teknolojisinde, duvarların klasik sistemlere göre daha az yük getirmesi, yüksek kolon sayısı (panel içerisine birden fazla kolon yerleştirilebilir) gibi avantajlara bağlı olarak yüksekliği 50 kata kadar çıkabilen depreme karşı dayanıklı binaların inşası mümkündür.
Monolit yapı teknolojisinin kullanımıyla 25x60m ebatlarında (1200m2 alana sahip) tek katlı bir yapı, klasik sistemlerde görülmeyecek bir hızda 5 saat gibi bir sürede kurulabilir. 10 katlı bina inşa edilmesi için 10 kişilik ekibe yaklaşık 2 aylık süre yeterlidir.
Basit ama ısı yalıtım özelliği yüksektir.
Duvar panelleri çeşitli malzeme kullanarak üretilebilir. Keramzitbeton, gazbeton, süngertaşı betonu, vermikülit beton ve polistirenbeton gibi malzemelerin kullanımı ile üretilen hafif beton panellerin imalatında rahatlıkla kullanılabilir. Ayrıca cam köpüğü, talaş, yonga, keçe, tekstil elyafı katkılı beton da kullanıma uygundur. Kullanılan malzemeler sayesinde panelin ısı yalıtım özelliği yüksektir. Çağımızın bilinen tüm yalıtım malzemeleri istendiği takdirde kullanılabilir. Yalıtım malzemesinin buruşmasını engellemek amacıyla paneller üretim sürecinde yatay pozisyonunda şekillendirilir ve buharlaştırılır.
Şantiyede panellere çelik donatı giydirilmesini takiben beton döktükten sonra, yapı binanın kafesiyle birlikte tek monolit bir duvara dönüşür.
Dikdörtgen veya yuvarlak şeklilere sahip kolonlar tek panelde birkaç tane olacak şekilde kullanılabilir. Montaj farklı bir şekilde de olabilir: Kalite standartlarına uygun olarak üretilen kolonların üzerine boşluk kalmadığından emin olduktan sonra panel giydirilir.
Günde 3 bin panel üretim imkanı!
Otomatikleştirilmiş fabrikamızda Teknolojimiz endüstriyel üretim bazında gerçekleştirilir.
Çelik dökme kalıbı plastik eklemeler içirmektedir. Böylece ince eklemeler panelin dış kısmını oluşturmaktadır. Defalarca kullanılabilen plastik eklemeler eskidiği zaman ise geri dönüşüm yöntemleriyle yeni kalıp üretiminde kullanılır. Geri dönüşüm yöntemleriyle plastik parçaların tekrar kullanılması panellerin üretim maliyetini azaltmaktadır. Panelin cephe tarafında yüzey kalitesini yüksek olması için tamamlayıcı malzeme olarak beyaz çimento kullanılır.
Kalıp doldurma işlemi özel bir odada yapılmaktadır. Kalıp üzerine ilk önce ince bir tabaka şeklinde fiber püskürtülür, sonra içine kompozit donanım-karkas yerleştirilir ve üstüne keramzit karışımı dökülür. Daha sonra titreşim yapılır, gerekirse vakum işlemi gerçekleştirilir. Kolon boşluklarını oluşturan parçalarla beraber bütün ankraj parçaları kalıbın içerisinde kalır.
Paneller aynı zamanda buhar odası olan kasetlerin içerisinde gece boyunca %40 bağbozumu kazanmaktadır. Buhar odası beyaz çimentonun katılaşması için gerekli ısı derecesini ayarlar.
Sabah olduğunda kalıbın sökülmesini takiben çelik kalıp ve plastik iç parçalar tekrar kullanılmak için toplanır. Ürün olarak hazır olan paneller depolanır. Ürünler orta yük kapasitesi olan yük araçları kullanılarak şantiyeye gönderilir.
Minimum insan gücü kullanıldığı tüm aşamalarla fabrikada günde ortalama 3000 panel üretebilir. Bu günde 50 bin m2 yada yılda 15 milyon m2 konut inşa edilmesi için yeterlidir.
Monotonluktan uzak !
Panelin ideal genişliğinin sayesinde çok yönlü kullanılabilmesi, plan ve cephesi çok farklı olan binaların inşaasını mümkün kılar.
Önemli bir nokta: Panellerin cephe kısmı fabrikada üretildiği için panelin görünüşü dolayısıyla da binanın görünüşü kolayca ve masrafsız değiştirilebilir.
Şirketimiz 500 taneden fazla panel ve balkon çeşitleri geliştirip test etmiştir. Panellerin çeşitli kombinasyonu ile bina cephelerinde büyük çeşitlik sağlanmaktadır.
Teknolojimizi kullanarak tek katlı müstakil evden başlayıp yüksek katlı rezidanslara kadar her tarz binayı yapmak mümkündür.